Download de Picanol Tex-App. Een pak interessante functies voor veeleisende wevers. Beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

Download hier onze Picanol Tex-App voor iOS, Android en Windows. De Tex-App is een uitstekend instrument voor mensen uit de textiel, met apps die wevers het leven een stuk makkelijker maken.

Download

     

De Picanol Tex-App bevat de volgende hulpmiddelen:

  • Yarn Count Convertor
  • Remaining Warp Beam Length & Weight calculator
  • Fabric Length & Weight calculator
  • Cover Factor calculator
  • Yarn Diameter & Count calculator

Yarn Count Convertor

Converteert verschillende garens naar hun equivalenten in andere getallen.

Remaining Warp Beam Length & Weight calculator

Tijdens het weven kan het handig of zelfs noodzakelijk zijn om te weten hoeveel meter stof er nog geweven kan worden met het garen dat nog op de kettingboom zit.

Door het invoeren van een aantal basisgegevens zoals garennummer, aantal draden, buis- en flensdiameter enz. krijgt u een schatting van de lengte en het gewicht van het garen dat nog op de boom zit.

Dit hulpmiddel maakt een wever het leven een stuk makkelijker!

Fabric Length & Weight calculator

Door eenvoudigweg een aantal basisgegevens van het weefsel en de afmetingen van de doekrol in te voeren, geeft deze rekenmodule u een schatting van de weefsellengte op de rol en van het gewicht van de rol.

Cover Factor calculator

Met deze tool kunt u de bedekkingsgraad berekenen van de meeste weefsels. Het enige wat u hoeft te doen is de basisspecificaties van het weefsel invoeren en het weefpatroon kiezen.

De bedekkingsgraad is een parameter die een indicatie geeft van hoe dik of hoe zwaar een weefsel is. Het laat ook toe om het weefsel te vergelijken met andere weefsels en tot slot te beslissen of het al dan niet mogelijk is om het te weven.

Yarn Diameter & Count calculator

Met deze rekenmodule kunt u makkelijk een idee krijgen van het garennummer op basis van de garendiameter. Of omgekeerd, een schatting krijgen van de garendiameter op basis van het garennummer.