Picanol in China

Als een van de grootste fabrikanten van weefmachines ter wereld, is Picanol altijd al nauw verbonden geweest met de textielindustrie in China. Deze relatie is geen kwestie van geluk of toevallige ontwikkelingen, maar wel het resultaat van strategische langetermijnplanning door het bestuur van Picanol.

 

Vanuit deze overtuiging stuurde Picanol al bij het begin van de jaren 1950 zijn eerste pioniers erop uit om de mogelijkheden in het Verre Oosten te onderzoeken. Picanol nam deel aan een van de eerste internationale tentoonstellingen die in Beijing georganiseerd werd. Dit was de periode waarin salesmanagers van Picanol, met nog steeds Ieper als uitvalsbasis, het hele Oosten doorkruisten om op tentoonstellingen en technische seminaries hun weefmachines te promoten.

 

Het steeds groter wordende aantal in China geïnstalleerde Picanol-machines, in combinatie met de toenemende vraag naar een betere dienstverlening en ondersteuning, leidde tot de oprichting van het Picanol Service Centre, dat in 1987 werd opgestart in Shanghai. Er werd ook een netwerk van lokale onderhoudstechnici opgericht om de andere landen in Zuid-Azië te bedienen.

 

De volgende stap in de geschiedenis van Picanol in China was de oprichting van PST, Picanol Suzhou Textile Machinery Works, wat voor Picanol het begin betekende als Chinese fabrikant van textielmachines. Dit was in 1994 en volgend jaar vieren we dus het 25-jarige bestaan van Picanol Suzhou Textile Machinery Works.

 

PST was de eerste productielijn van Picanol buiten België en de technologie en organisatie waren volledig gebaseerd op het assemblageconcept dat in het hoofdkantoor in Ieper werd toegepast. Vandaag beschikt PST over een volledige productie-eenheid met 3 assemblagelijnen, een mechatronica-divisie en afdelingen voor verkoop, onderhoud en reserveonderdelen. Het grootste deel van het bestuur, de ingenieurs en technici in China werd opgeleid in België.

 

De machines die in PST geproduceerd worden, zijn op de bovenlaag van het middensegment gericht en zijn niet alleen in China maar ook in de nieuw opkomende textielregio’s buiten China succesvol. De machines die in België worden geproduceerd, worden gebouwd voor het topsegment.

Picanol in China